2018 Sosyal Medya Görsel Boyutları


2018 Facebook Görsel Boyutları
Sosyal medya ağlarının en geniş kitleye sahip olanı Facebook ile başlayalım. Teknolojiyi çok yakından takip etmeyen insanların bile Facebook hesabı vardır. Günümüzde neredeyse tüm markaların, kurumsallaşmış şirketlerden en ufak dükkanlara kadar herkesin Facebook sayfası vardır. Bu sebeple Facebook'ta kullanacağınız görsellerin boyutlarını güncel tutmanız elzemdir.


2018 Twitter Görsel Boyutları
Facebook kadar kullanıcısı olmasa da markaların vazgeçilmez Offical Twitter hesapları olması kullanıcı deneyimini büyük oranda etkilemektedir. Twitter diğer sosyal ağ kanallarına göre farklı tasarım ve algoritmasından dolayı web siteniz için büyük önem taşımaktadır. Bu mecradaki görsel boyutlandırmasını da güncel tutmanız otoritenizi arttırmaya yardımcı olacaktır.


2018 İnstagram Görsel Boyutları
Snapchat'e özgü olan story yani hikaye özelliği geldikten sonra büyük bir kitleye ulaşan instagram görsel tanıtımının en önemli mecralarından biri haline geldi. Fotoğraf paylaşım ağları arasında kurumsal firmaların ve e-ticaret sitelerinin göz bebeği Instagram için son güncellemelerden sonra görsel boyutları aşağıdaki halini almıştır.


2018 Youtube Görsel Boyutları
Google'dan sonra en büyük arama motoru olan Youtube web sitelerinin tanıtımında büyük role sahiptir. Özellikle internet kullanımının büyük bir oranı video üzerine yoğunlaştığı bu dönemde markanıza ait Youtube kanalının kapak ve profil görsellerinin özellikle videoda ön plana çıkacak görselin boyutlandırması çok değerlidir.

2018 Pinterest Görsel Boyutları
Pano ve pinleme sistemiyle çalışan Pinterest kaliteli fotoğrafların paylaşıldığı sosyal bir medyadır. Ana teması fotoğraf paylaşımı olan bu kanalda bir hesabınız varsa güncel kalmanız gerekmektedir.


2018 Linkedin Görsel Boyutları
İş dünyasının en çok tercih edilen sosyal medya kanalı Linkedin, bir çok profesyonel ve kurumsal markaların tanıtımında büyük önem taşıyor. Profesyonel marka dediğin dinamik olarak bütün güncellemelere uyum sağlamalı tabii ki.


2018 Snapchat Görsel Boyutları
Hikaye özelliği ile ün yapmıştı sonradan kullanımdan düştü gibi gözükse de Z kuşağına ulaşmak isteyen firmaların her kanalda yer alması gerektiğiniz düşünüyoruz. Eğer Snapchat hesaplarında aktif paylaşım yapıyorsanız paylaşım boyutlarınızın güncel olup olmadığını gözden geçirebilirsiniz.


2018 Google+ Görsel Boyutları
Google arama motorunun doğal olarak en çok dikkate aldığı yine kendi ürünü olan Google+'ta güncel olmamak arama motorları karşısında web siteniz içi güzel bir imaj yaratmaz. Güncel Google+ görsel boyutları aşağıdadır.


2018 Tumblr Görsel Boyutları
Kişisel ve ücretsiz blog yaratabilmeyi basitleştirmiş ayn zamanda bu durumu arkadaş edinmeyle birleştirmiş çok kullanışlı bir sosyal medya aracı olan Tumblr'ın görsel boyutları aşağıda belirttiğimiz gibi güncellenmiştir.


2018 Swarm Görsel Boyutları
Özellikle restoran, cafe, bar benzeri işletmelerin lokasyon bazda tanınmasını sağlayan Swarm uygulamasının da güncel görsel boyutları belirttiğimiz gibidir.


2018 Skype Görsel Boyutları
İnternet üzerinden görüntülü ve sesli arama hizmeti sağlayan Skype
uygulaması Microsoft'un en çok değer verdiği uygulamalardan biridir. Sohbetin yanı sıra Skype üzerinden reklam vererek kullanıcılara markanızı tanıtabilirsiniz.


2018 VK(VKontakte) Görsel Boyutları
Facebook'a benzemesi ve Rus yapımı olması nedebiyle Facebook'un Rus versiyonu olarak adlandırdığımız VK uygulaması Rusya ve bir çok ülkede popüler olmaya devam ediyor. Ülkemizde de kayda değer kullanıcı kitlesine sahip diyebiliriz. İşletmenizin VK hesabı olmasa dahi güncel görsel boyutlarını bilmenizde fayda var.


"Not: Yüksek kaliteli boyutlandırmalar hariç diğer görselleri 3'le çarpıp genişletmeniz daha kaliteli görüntüler alırken aynı zamanda sosyal medya kanallarına uyumlu görsel tasarım çıkartmanızı sağlayacaktır."

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar