En İyi 5 Video Düzenleme Programı


Video Düzenleme Programları

1 – Adobe Premiere CC

Video editleme , düzenleme , montajlama gibi kavramların sanaldaki karşılığını birebir karşılayan program Adobe Premier’dir. Sinema ve Televizyon sektörünün kullandığı Profesyonel bir programdır. Arayüz olarak her ne kadar esnek ve hoş bir görüntüsü olsada yeni bu sektöre başlayacak veya hobi olarak uğraşacak kişiler için bir o kadar zorlu bir programdır , Uzun bir youtube , udemy gibi platformlarda gerekli eğitimini izleyip ve pratik yapıldığı taktirde , rahat bir şekilde öğrenilebilir.


Adobe Premier Minimum Sistem Gereksinimleri:
İşletim Sistemi: Windows / Mac OS / 64 bit
İşlemci: İntel CoreDuo – Amd Çift çekirdek 2.4 İşlemci
Ram: 4 GB – 8 GB En az
Grafik: 1280 * 900 Çözünürlük ve üstü


2 – Adobe After Effects
Adobe Premier Programının Küçük kardeşi veya Büyük Abisi gibi kelimlerin hangisinini seçeceğinize karar vermekte zorlanacağız program , Adobe Premiere nin tüm özelliklerine benzerliği olduğu gibi Plugin ( eklenti ) özelliği gibi özelliklerle premiere’den ayrılıyor. Daha çok Aksiyon Film ve dizilerinde post aşamasında yani efekt verme kısımlarınında kullandıkları programdır. Kullanım kısmı Premiere’de olduğu gibi kısa bir eğitim aşamasını hallettiğiniz taktirde işlem boyutunuza göre gerekli video düzenlemelerini rahatlıkla yapabilirsiniz.

Adobe After Effects Minimum Sistem Gereksinimleri:
İşletim Sistemi: Windows / Mac / 64 bit
İşlemci: İntel Core 2 Duo – Amd Phenom 2 işlemci
Ram: 4 GB
Grafik: 1280 * 900 ve üstü


3 – Sony Vegas Pro
Özellikle Youtuber’iseniz veya Youtuber olmayı düşünüyorsanız . Bu Program aradığınız video düzenleme programı olduğunu söyleyebiliriz. İhtiyacınız olan birçok özelliği olan hazır templateleri kullanmanıza olanak sağlayan , youtubede ki en iyi videodaki effekt ve montajları bile yapabileceğiniz özelliğe sahip olan bir programdır. Arayüz oldukça sade ve basit dir. İngilizce seviyesi orta seviye olan bir birey eğitim videosu izlemeden dahi programı pratik yaparak çözebilir. Ama işinizde profesyonel videoları hazırlamak istiyorsunuz eğitim videolarını izlemenizi tavsiye ederiz.


Sony Vegas Pro Minimum Sistem Gereksinimleri:
İşletim Sistemi: Windows 7 ve Üstü 32 – 64 bit ( sürüme göre )
İşlemci: 2 GHz ve üstü
Ram: 4 GB – 8 GB En az
Grafik: Nvidea / Amd – 1 GB üstü


4 – Camtasia
Kullanımı oldukça basit ve boyutu bir o kadar düşük olan program 13 – 17 yaş aralıklı genç kişilerin video düzenleme işine girdikleri ilk program olduğundan bashedebiliriz başlıcak özellikleri : green screen , png ekleme , geçiş efekt gibi özellikleriyle genç kullanıcıları hitap eden bir program. Arayüz olarak oldukça basit ve kullanışlı olan camtasia , Kullanımını pratik yaparak çözülebilecek niteliktle çok büyük işlere hitap edecek bir proğram olmasa da birçok işinizi halledebilecek nitelikte.

Camtasia Minimum Sistem Gereksinimleri :
İşletim Sistemi: Windows Serisi
İşlemci: Direct x 9 ve Microsoft . NET 4. Yüklü olması gerekli
Ram: 2 GB
Grafik: Render’ inze göre değişebilecek kalitede ekran kartı


5 – ProShow GOLD
Slayt videolarınızı en iyi şekilde yapabileceğiniz bir video programıdır. Öne çıkan özellikleri ise : Çoğu video düzenleme programında olmayan video geçiş efektleridir , Ayrıca yazı , gif ,png gibi türleri videoya ekleme özellikleride kendine bu kadar video programının içinde yer ayırmasının belirtileridir. Kullanımı oldukça basit pratik yapılarak 1-2 saate çözülebilecek bir kapasiteye sahiptir.

ProSho GOLD Minimum Sistem Gereksinimleri:
İşletim Sistemi: Windows Serisi
İşlemci: Direct x 9 ve Microsoft . NET 4. Yüklü olması gerekli
Ram: 2 GB
Grafik: 1024 * 768

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar