Reynmen ve Muhsin Yazıcıoğlu Suikasti Arasındaki 7 Benzerlik


1- Orman ve Kar
        Reynmen orman ve karlı havada suikastçisinden kaçıyor. Muhsin Yazıcıoğlu'da suikaste uğrayacağını anlayıp, yaralı olarak helikopterden uzaklaşmıştı.

2- Kurt
        Türk'ün ve ülkücülüğün sembolüdür. Klipte bir kurda yer verilmiş... Muhsin Yazıcıoğlu'da Türk ve ülkücüydü...

3- Helikopter
        Reynmen'in sigara içtiği sahneler suikastçisini temsil ediyor. Görüldüğü üzere suikastçi, helikopter benzeri bir uçağın önünde, Reynmen'i arıyor. Muhsin Yazıcıoğlu'nunda suikast günü helikopteri düşmüş ve aranmıştı.

4-Şarkı Sözleri
        Reynmen şarkısında dinliyorsun, görmüyorsun diyor. Muhsin Yazıcıoğlu'da telefondan yardım istemiş, ne hikmetse dinlemişler ama görmemişlerdi. Ayrıca ölmeden mezara sözü geçiyor. Muhsin Yazıcıoğlu, helikopter düşünce ölmemiş, öldürülmüştü.

5-Ölmemişti
        Bu sahnede suikastçi, Reynmen'i buluyor ver karda sürüklüyor, Reynmen hala ölü değil dikkat ederseniz, gözünün açıp kapanmasına vurgu yapılmış. Muhsin Yazıcıoğlu'nu da bulduklarında ölmemişti.

6-Suikast
        Bu kadar detay verdikten sonra, bu sahneyi anlamayan yoktur. herhalde.

7-Mezardan Çıkan El
        Burdan 2 anlam çıkıyor;
           a)Şehitler Ölmez, Muhsin Yazıcıoğlu ölmedi, Şehit edildi.
           b)Bir gün küllerimizden doğacağız ve tüm Dünya kim olduğumuz görecek, ölmedik Yaşıyoruz.
Bayrak: Türkiye üzerinde Apple iOS 12.1

Son olarak Reynmen şarkısını paylaşmadan önce aynen şöyle demişti "Bir tarih yazacağım ve siz o tarihe tanıklık edeceksiniz." Sizce Reynmen'in tarihten kastı izlenme rekoru muydu? Yoksa Muhsin Yazıcıoğlu Suikastini Dünya'ya duyurmak mıydı? Karar sizin... Seni Seviyoruz Reynmen.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar